Vuoden 2012 uutisotsikoita

katso myös 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001
Peik, Otto, Akseli ja Wilhelm Rollojoukkueleirille

  Minna Pilpola 14.12.2012

Uimaliitto on valinnut osallistujat tammikuun Siniviittaleireille, joiden nimi samalla muutetaan Rollojoukkueleiriksi. Leirille valittiin 25 tyttöä ja 25 poikaa. Valinnat tehtiin Rudolfin pistetaulukon perusteella ja tyttöjen leirille valintaan vaadittiin 10,5 pistettä ja poikien leirille 13,3 pistettä.

ÅSK:sta poikien leirille kutsun saa ennätykselliset 4 uimaria: Peik Lindberg, Otto Rannikko, Wilhelm Suominen sekä Akseli Heino. Pojat lähtevät leireilemään Vierumäelle 17.-20.1.

Onnittelut valinnasta ja vauhdikasta leiriä, pojat!

Uimaliiton uutinen


ÅSKn väki joulutunnelmissa

  Paula Ranta 13.12.2012

11.12 kokoontuivat ÅSKilaiset perheineen perinteiseen joulujuhlaan Peltolan ammatti-instituuttiin. Väkeä oli taas runsaasti. Ilta alkoi palkintojen jaolla ja senioriuimareiden muistamisilla. Ensimmäistä kertaa jaettiin ÅSKn seuratyöntekijän pokaali, jonka sai varustevastaava Jan Blomqvist.
Aikuisten harrasteryhmän uimarin Jouni Oksala lauloi kauniin joululaulun, jonka jälkeen me kaikki pääsimme laulamaan yhteislaulua. Vihdoinkin oli puuron aika jonka jälkeen Joulupukki piipahti tuomaan lapsille ja ”lapsen mielisille” pienet joulupussit.

 • Kannustuspalkinnot:
  Edustus Katarina Korpinen ja Linda-Marie Slotte
  JT1 Lari-Justus Jauhiainen ja Unna Harjamäki
  JT2 Jimi Miromaa ja Lauri Korpinen
  JT3 Roosa Rekola ja Anni Reponen
  Rollo1 Viktor Leinonen ja Saaga Parkatti
  Rollo2 Hugo Enroth ja Pinja Kaihovaara
  Rollo3 Samu Kallio ja Ilona Juuri
  Erkka Meri Renkonen ja Anna Rantanen
  Harkat Sandra Al-Neyazi ja Samuli Nurminen
 • Kiertopokaalit:
  Vesan malja Merina Suoranta
  Harri Juslenin pokaali Peik Lindberg
 • Vuoden 2012 saavutuksista palkittiin seuraavat uimarit:
  Konsta Kuusento,Linda-Marie Slotte, Veera Rinne, Merina Suoranta, Tiia Puolakka, Tuukka Mökkönen, Emmi Valdolin, Kiia Kagan, Peik Lindberg, Roosa Rekola, Ida Konkka, Sini Silvennoinen, Annika Ljunggren, Otto Rannikko, Oskari Herpola, Akseli Heino, Wilhelm Suominen, Joni Aaltonen, Tytti Lehtola, Mika Kallio, Eetu Kallio, Raakel Luoto, Sini Toppala, Jani Rekola, Johannes Nokkala ja Juhana Lounela

                   

                   


13 mitalia Ikäkausimestaruuskilpailuista, Otolle ja Peikille kultaa!

  Johanna Heino 10.12.2012

7. -9.12.2012 ÅSK:n 19 uimaria kisasivat 16 parhaan joukossa Lyhyen Radan Ikäkausimestaruusuintien loppukilpailussa Lappeenrannassa. Perjantaisen lumipyryn saatteleman bussimatkan jälkeen uimarit pääsivät verraamaan Lappeenrannan uimahalliin ja kisaurakan aloittivat jo pe-iltajaksolla Veera Rinne ja Kiia Kagan tuomalla seuralle ensimmäiset pistesijat. Lappeenrannasta jatkoimme vielä tutustumaan ja yöpymään toiseen itärajan kaupunkiin Imatraan. Hyvin nukutun yön jälkeen uimarit olivat reippaita aloittamaan kahden päivän kisaurakoinnin.

Heti la-aamujakson ensimmäisessä lajissa ÅSK:n mitaliputki aukesi. 14-vuotiaiden tyttöjen 200 m sekauinnissa Tiia Puolakka taisteli kullasta viimeiseen asti, mutta niukka tappio ja Tiialle hopeaa. Aamun toisen mitalin sai 13-vuotiaiden poikien 100 m vapaauinnissa Akseli Heino. Minuutin alitus ja Akselille pronssia! Pronssiputki jatkui samanikäisten tyttöjen 100 m perhosuinnissa. Merina Suoranta kellotti kylmästä erästä ajan, jota jännitettiin kuuman erän loppuun asti ja tulosten selvittyä tuuletus, Merina kolmas! Sama perhoslaji jatkui ja Tiia jälleen altaassa. Kaksi Tiiaa ottivat mittaa toisistaan ja kotihallissaan Tiia Turunen ei ollut vieraskorea, vaan jätti Tiian niukasti hopealle. La-iltajaksossa mitaliodotukset olivat jälleen korkealla ja odotukset palkittiin. Otto Rannikko otti aamujakson jälkeen sellaisen tsempin päälle, että ui 13-vuotiaiden poikien 400 m vapaauinnissa ylivoimaiseen voittoon ja kisojen ensimmäiseksi seuran kultamitalistiksi! Heti Oton voiton jälkeen Tiian hopeamitalitili sai jatkoa 400 m sekauinnissa. Tiialla tässä vaiheessa takana kolme lajia ja kolme hopeaa, mahtavaa! Ja mitalitahti kiihtyi. Reilun tunnin sisällä saatiin toinenkin mestari. Peik Lindberg kauhoi 13-vuotiaiden poikien 100 m perhosuinnissa kultaa! Eikä siinä vielä kaikki. Otto otti jälleen sellaisen loppukirin, että perhosteli itsensä hopealle. Poikien kaksoisvoitto on hieno jatko kesän Rolloista!

Su-aamuna alkoi jälleen kihelmöivä jännitys altaalla ja kisakatsomossa. Poikien 100 m selkäuinnissa oli odotettavissa tasainen taisto. Peik, Akseli ja Lahden Alex Nieminen ottivat mittaa toisistaan. Nopeimmaksi seläristiksi osoittautui poikien kaveri Lahden Aksu, Peikin ja Akselin ottaessa hienosti seuraavat mitalisijat hopeaa ja pronssia. Poikien välillä vallitsee aina reilu ja rehti kisaaminen ja kannustusta yli seurarajojen. Samaan tapaan reilua kisaa ja kannustusta on myös tytöillä. 200 m perhosuinnissa Merinan oli taipuminen pronssille pääkaupunkiseudun kisakumppanien viedessä kirkkaimmat mitalit. Tiialle kävi samoin hänen kisarupeaman viimeisessä lajissaan 200 m perhosuinnissa. Pronssia Tiiallekin. Kultamitalin ”nälkä” on erityisesti Tiialla kova ensi kesän kisoissa! Veeralla mitalijahti jäi hänen viimeiseen lajiinsa ja se ”metsästys” palkittiin. Veera nappasi pronssia loistavalla loppukirillään 14-vuotiaiden tyttöjen 100 m vapaauinnissa ja viimeisessäkin kisaseremoniassa palkintopallilla ÅSK:n uimari. Hienoa!

Kisaviikonloppu oli upea sekä uimareille että meille vanhemmille. Pienellä, mutta pippurisella joukolla ja vain yhdellä viestijoukkueella seurapisteissä ÅSK:lle 7. sija, josta voimme olla kaikki ylpeitä.

ISO kiitos valmentajat, erityisesti mukana olleet Vesa, Emmi, Jani ja Niko. Erikoiskiitos valmentaja-kuljettaja Janille turvallisesta matkasta!

Mitalistit ja pistesijat:

 • Peik Lindberg P-13 5. 100 vu, 5. 400 vu, 1. 100 pu, 2. 100 su
 • Otto Rannikko P-13 6. 100 vu, 1. 400 vu, 2. 100 pu
 • Tiia Puolakka T-14 2. 200 sku, 2. 100 pu, 2. 400 sku, 3. 200 pu
 • Merina Suoranta T-13 3. 100 pu, 5. 400 sku, 3. 200 pu, 6. 100 vu
 • Akseli Heino P-13 3. 100 vu, 3. 100 su
 • Veera Rinne T-14 6. 800 vu, 4. 200 sku, 6. 100 su, 3. 100 vu
 • Tuukka Mökkönen P-14 5. 200 pu, 7. 100 pu
 • Ida Konkka T-12 6. 100 vu, 8. 400 vu
 • Kiia Kagan T-15 6. 800 vu
 • Wilhelm Suominen P-13 7. 400 vu, 7. 100 pu, 7. 200 sku
 • viestijoukkue Tiia, Veera, Henna Rouvinen, Merina T-15 7. 4x100 vuv

Parhaimmat Onnittelut mitalisteille ja koko finalistijoukolle hyvistä uinneista!

Tulokset kilpailusivulla.

Kuvia kuvagalleriassa!

   

Onnea uudelle ylioppilaalle!

  Johanna Heino 4.12.2012

Tänä syksynä seuramme saa yhden uuden ylioppilaan. Lauri Pilpola painaa valkolakin päähänsä ylioppilastutkinnon suorittamisen johdosta Aurajoen urheilulukiosta.

Lämpimät Onnittelut Laurille!
Turun Uinnit Petreliuksessa

  Paula Ranta 3.12.2012

Lauantai illalla parhaaseen pikkujouluaikaan vietettiin matalankynnyksen erityisuintikilpailut Petreliuksen uimahallissa. Uimareita oli ilmoittautunut sekä Jyväskylästä että Espoosta ja monelta paikkakunnalta siltä väliltä. Yhteensä kilpailijoita oli n. 40 kpl. Kisassa mitaleita jakoi Lontoon paraolympialaisissa Suomea edustanut Cetuksen Antti Latikka. Harvoin saa uimari kaulaansa olympiaedustajalta mitalin :). Toivottavasti Antti näytti hyvää esimerkkiä uimareille että jos jaksaa treenata niin kaikki on mahdollista :)

Onnittelut uimareille ja erityiskiitos toimitsijoille + JT2:n puffetin pitäjille!!!

Tulokset


24h tuoton luovutus

  Tarja Moisio-Rannikko 29.11.2012

Tänään 29.11.2012 oli jälleen hieno hetki, kun saimme olla luovuttamassa kesän kuutamouintien ja 24h uintitapahtuman tuottoa VSSHP:n lasten psykiatrisen osaston nuorten ja lasten virkistyskäyttöön. Mukana lahjoittamassa oli tällä kerralla joukko Rollo1 uimareita. Vähän ennen sovittua tapaamista klo 15 me saattajat ja lapset olimme valmiina ja yllätykseksemme paikalle oli ehtinyt myöskin TSTV:n kuvaaja. Illan uutisissa on välähdys luovutuksesta.

Luovutettava summa oli tänä vuonna 3700€. Vaikka summa viimevuotisen ennätyksen rinnalla onkin vaatimaton, on se silti suuri raha. Neljän viime vuoden lahjoituksien yhteissaldo on reilusti yli 20000€, joten voimme olla todella ylpeitä talkoidemme tuloksesta. Olemmehan samalla keränneet rahaa yhdessä seuramme omille uimareille. Voimme olla myöskin ylpeitä siitä, että olemme tuottaneet hienoja tapahtumia kaupunkilaisille ja toivoisinkin, että Kuutamouintien ja 24h uintitapahtuman järjestäminen jatkuisivat tulevaisuudessakin.

24h tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2000 asti ja sen sekä kuutamouintien suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä kesänä moni kuutamouimari kyseli ja toivoi lähtiessään että järjestetäänhän ensi kesänäkin mahdollisuus uida mukavissa tunnelmissa pimenevissä illoissa lyhtyjen luodessa tunnelmaa.

Uusia innokkaita tekijöitä tarvitaan ensi kesän tapahtumien organisointiin ja toteutukseen. Tässä on upea mahdollisuus tehdä yhdessä, tutustua sekä uimareihin että muihin vanhempiin. Työ on kaiken kaikkiaan erittäin antoisaa ja mukaansatempaavaa.

Kiitän sydämestäni KAIKKIA, jotka tänä vuonna mahdollistivat UPEAT TAPAHTUMAT!

Näillä ajatuksilla, rupeaman päätökseen saaneena
Tarja Moisio-Rannikko koko 24h tiimin puolesta


Lyhyen radan IKM-aluekilpailut Maarianhaminassa

  Johanna Heino 27.11.2012

24.-25.11.2012 järjestettiin Varsinais-Suomen alueen Ikäkausimestaruusuintien alkukilpailut Maarianhaminan Mariebadetissa. Perjantain aamulaivalla olikin suuri joukko lähiseudun uimareita valmentajineen ja huoltajineen matkalla kohti Ahvenanmaata usealle uimarille tutuksi tulleeseen uimahalliin Knattesimmet –uintien tiimoilta. ÅSK:n uimareita oli mukana jokaisesta uintiryhmästä, toki enemmänkin nuorimpia olisi voinut olla uimassa, sillä kisathan olivat syyskauden pääkisat. Ensimmäiselle isolle kisamatkalle osallistui yksi Rollo 3 –ryhmän reipas tyttöuimari. Ilonan kisajutun saamme lukea joulukuussa ilmestyvästä ÅSK Pressenistä.

Kaksipäiväiset kisat sujuivat järjestelyjen puolesta hyvin ja uimarit uivat hienosti! ÅSK:n lippu pidettiin taas korkealla! Nuorempien ikäluokkien T-10, T-11, P-11 ja P-12 tulokset on koottu valtakunnallisesti paremmuusjärjestykseen seitsemällä paikkakunnalla uitujen kisojen perusteella ja vanhempien ikäluokkien uimareista 16 parasta jatkavat finaaleihin Lappeenrantaan. Kovatasoisista karsinnoista finaaleihin pääsi 18 uimaria ja parille uimarille ”odotellaan vielä kisalippua” varasijalta.

Uimaliiton diplomilla palkitaan kuuden parhaan joukkoon sijoittuneet nuorimmat uimarit ja ÅSK:sta tänä vuonna yksi diplomin saaja:
Oskari Herpola P-11 4. 50 ru
Onnittelut Oskarille!

Finalistit Lappeenrantaan 7.-9.12.2012 ikä- ja uiduissa lajijärjestyksissä sijoituksineen:

 • Ida Konkka T-12 10. 100 vu, 11. 400 vu, 12. 100 su
 • Roosa Rekola T-12 15. 400 vu, 16.100 su
 • Merina Suoranta T-13 10. 100 pu, 5. 400 sku, 3. 200 pu, 7. 100 vu
 • Henna Rouvinen T-13 7. 200 su, 16. 100 ru, 15. 100 vu
 • Emmi Valdolin T-13 12. 400 sku
 • Helene Helo T-13 14. 200 pu
 • Peik Lindberg P-13 7. 100 vu, 3. 400 vu, 2. 100 pu, 2. 100 su
 • Otto Rannikko P-13 5. 100 vu, 15. 100 ru, 2. 400 vu, 4. 100 pu
 • Akseli Heino P-13 4. 100 vu, 12. 400 vu, 6. 100 su, 13. 200 sku
 • Wilhelm Suominen P-13 16. 100 vu, 7. 400 vu, 9. 100 pu, 8. 200 sku
 • Joni Aaltonen P-13 15. 400 vu
 • Tiia Puolakka T-14 3. 200 sku, 3. 100 pu, 4. 400 sku, 3. 200 pu
 • Veera Rinne T-14 6. 200 sku, 12. 100 su, 11. 800 vu, 2. 100 vu
 • Unna Harjamäki T-14 15. 200 pu
 • Tuukka Mökkönen P-14 5. 200 pu, 9. 100 pu
 • Kiia Kagan T-15 16. 400 sku, 10. 800 vu
 • Rio Koskelo P-15 15. 400 sku
 • Lari-Justus Jauhiainen P-16 15. 200 pu
 • Tiia, Veera, Henna ja Merina T-15 5. 4 x 100 vu
Onnittelut kaikille finalisteille! Odotukset korkealla kohti loppukilpailuja. Tsemppiä kaikille!

Tulokset Uimaliiton kilpailusivultakuva: Anita Herpola


SEURATIEDOTE

  Minna Pilpola 19.11.2012

Suomen Uimaliitto

TÄRKEÄÄ ASIAA VUONNA 2013 ALKAVASTA ARENA-YHTEISTYÖSTÄ

Arena on Suomen Uimaliiton uusi varusteyhteistyökumppani vuosina 2013–2016. Uusi yhteistyökumppanuus on Uimaliitolle sekä taloudellisesti että toiminnallisesti merkittävä. Arena näkyy jatkossa niin kotimaisissa arvokilpailuissa kuin kansainvälisissä arvokilpailuissa Uimaliiton yhteistyökumppanina. Italialainen Arena on kansainvälisesti yksi uintiurheilun johtavia varustemerkkejä ja yhteistyön myötä suomalainen uintiurheilu saa merkittävää osaamista ja etua varusteasioissa. Vastaavaa yhteistyötä Arena toteuttaa 15 muun maan uimaliiton kanssa, muun muassa Ruotsin, Saksan, Unkarin ja Venäjän kanssa. Suomalaisilla uintiurheilijoilla on ensi vuoden alusta alkaen kunnia kuulua näiden arvostettujen uintiurheilumaiden joukkoon varusteyhteistyön merkeissä.

Olympiadilla 2009–2012 voimassa ollut uintiurheilun pooli päättyy kuluvan vuoden loppuun. Pooli mahdollisti muiden kuin Uimaliiton varusteyhteistyökumppanin varusteiden käytön maajoukkuetapahtumissa. Jatkossa kaikissa maajoukkuetapahtumissa joukkueen varustaa yksinoikeudella vain Arena, niin allas- ja vapaa-ajan asusteissa kuin kilpailuvarusteissa (uima-asut, uimalakit ja uimalasit). Maajoukkuetapahtumiksi luetaan kansainväliset arvokilpailut, joiden järjestäjinä toimii LEN, FINA tai IOC/IPC. Lisäksi maajoukkuetapahtumia ovat Suomen ja Viron välinen uintimaaottelu ja FINA:n maailmancup-uinnit maajoukkuetta edustettaessa. Varusteyhteistyön myötä maajoukkueilla on käytössä aina Arenan parhaat kilpailuvarusteet.

Vuoden 2013 alussa Uimaliitto lähettää edustusryhmien uintiurheilijoille uudet urheilijasopimukset, joissa määritellään Arenan varusteyhteistyön ehdot. Maajoukkuetapahtumiin valittaessa ehtona on urheilijasopimuksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen, jolloin uintiurheilija sitoutuu noudattamaan myös varusteyhteistyön ehtoja.

Lisätiedot:
Krista Terämaa
krista.teramaa@uimaliitto.fi / 044 5490 350


Kahdeksan mitalia SFI:n Mestaruusuinneista

  Minna Pilpola 15.11.2012

Helsingissä Pirkkolan uimahallissa kilpailtiin Suomen ruotsinkielisten seurojen mestaruuksista. Järjestelyistä vastasi HSS ja kilpailut sujuivat hyvin. Yleisön kannalta harmillista oli se, että paikalla ei ollut minkäänlaista tulostaulua, mutta lajien päätteeksi tulokset kyllä ilmestyivät nopeasti hallin seinälle.

SFI:n mestaruudet jäivät tällä kerralla ÅSKilaisilta saavuttamatta, mutta viisi ÅSKilaista kuittasi kuitenkin kisoissa henkilökohtaisen mitalin ja lisäksi saavutettiin myös kaksi viestimitalia.

ÅSK:n mitalit:

 • Tiia Puolakka 2. T-15 100 ru, 2. T-15 100 vu
 • Linda-Marie Slotte 2. N 50 pu
 • Kiia Kagan 3. T-15 100 ru
 • Peik Lindberg 3. P-15 100 su
 • Lauri Pilpola 3. M 200 su
 • viestijoukkue Veera Rinne, Kiia Kagan, Merina Suoranta, Tiia Puolakka 3. T-15 4x100 skuv
 • viestijoukkue Merina Suoranta, Tiia Puolakka, Emmi Valdolin, Veera Rinne 3. T-15 4x100 vuv

SFI-mestaruuskisojen tulokset löytyvät Live Timing-palvelusta.

Kuvia kisoista löytyy kuvagalleriasta.


Newtop-uinnit Raisiossa

  Kalle Konttinen 5.11.2012

Raision Ulpukassa uitiin 3. marraskuuta Newtop-uinnit, joihin osallistui uimareita kaikista ÅSK:n nuorten ryhmistä. Monelle uimarille kisat olivat jo nostalginen paluu uintiuran alkuvaiheille: täällähän moni on aloittanut kilpailu-uransa Impivaaran pitkään kestäneen remontin aikoihin. Näköjään kukaan ei kuitenkaan jäänyt miettimään menneitä, sillä kovaa mentiin ja monia uusia ennätyksiä tehtiin.

Tässä kisojen ÅSK-mitalistit:

 • Joni Aaltonen P-13 3. 400 vu
 • Sinja Alanko T-12 1. 100 m ru
 • Emil Hanski P-13 3. 100 m su
 • Akseli Heino P-13 2. 400 vu
 • Oskari Herpola P-11 2. 100 m vu, 1. 50m ru, 1. 100 m sku
 • Kiia Kagan T-15 3. 200 m sku
 • Amanda Kielo N 3. 400 m vu
 • Ida Konkka T-12 2. 100 m su, 2. 400 m vu
 • Niklas Konttinen P-11 2. 100 m sku
 • Tiia Puolakka T-15 1. 200 m sku, 1. 200 m pu
 • Otto Rannikko P-13 1. 100 m ru, 2. 100 m su
 • Lotta Rantakare T-12 3. 100 m ru
 • Roosa Rekola T-12 3. 400 m vu
 • Veera Rinne T-15 2. 200 m sku
 • Jasmin Rosnell T-12 2. 100 m ru
 • Jaakko Siipola P-13 1. 100 m su
 • Sini Silvennoinen T-10 3. 100 m vu
 • Wilhelm Suominen P-13 1. 400 vu
 • Merina Suoranta T-15 1. 200 m su, 2. 200 m pu
 • Emmi Valdolin T-15 3. 200 m su

Hienosti menneiden Newtop-uintien kaikki tulokset löytyvät täältä.


Kevään Rollo1-ryhmän leiri Espanjassa Calellassa

  Kirsi Suoranta 11.10.2012

Vanha Rollo 1 -ryhmä kokoontui perjantai iltana 28.9. Turun lentoaseman terminaali 2:ssa. Ilmassa oli havaittavissa selkeästi jännitystä, olihan edessä ensimmäinen ulkomaan uintileiri. Leirille lähtö viivästyi hieman edellisen lennon sairastapauksen vuoksi, mutta itse matka Gironaan sujui mallikkaasti. Kentällä meitä odotti linja-auto, joka vei meidät noin 30 kilometriä etelään Calellan rantakylään. Hotellilla olimme aamuyön tunteina ja syötyämme hotellin ystävällisesti järjestämän "pienen" yöpalan, asettauduimme huoneisiimme lepäämään. 
Hotellimme sijaitsi ihanteellisesti noin korttelin päässä hiekkarannasta, treenialtaasta sekä vilkkaasta ostoskadusta. Eväiden hankintaan sopiva ruokakauppa löytyi hotellin pääovea vastapäätä.

Päivän ohjelma koostui yleisesti aamiaisesta, aamutreenistä, lounaasta, iltapäivätreenistä, päivällisestä sekä vaihtelevista ilta-aktiviteeteista. Tiistaina iltapäivä oli lapsilla vapaata ja se aika käytettiin tehokkaasti auringonottoon, vesileikkeihin ja shoppailuun.

Lennot Turusta Gironaan toimivat hienosti ja hintatasokin pysyi kohtuullisena omatoimivarausten ansiosta. Lennot, linja-autokuljetukset kentän ja hotellin välillä sekä majoitukset täysihoidolla hotellissa maksoivat yhteensä lapsilta alle 600 euroa! Suuri kiitos matkamme kohtuullisesta hinnasta kuuluu Sussille. Kokemus ja asioiden perinpohjainen selvittäminen toi kaikille suuria säästöjä.

Paikkaa voi lämmöllä suositella nuoremmillekin uimareille sen rauhallisuuden ja turvallisuuden takia.

en.hotelbernatcalella.com
www.crolcentrecalella.com

 

 

Vesa on vuoden Rollovalmentaja

  Minna Pilpola 5.10.2012

Suomen uintivalmentajat kokoontuivat perinteiseen syksyn seminaariin Kisakallion urheiluopistolle. Varsinaisen seminaariohjelman lisäksi osallistujat äänestivät Vuoden valmentajat valmentajagaalassa. Uimaliiton valmennustiimi oli nimennyt joka kategoriaan 4 ansioitunutta valmentajaehdokasta. Vuoden Rollovalmentaja-kategoriassa eniten ääniä keräsi ÅSK:n Vesa Hanski. Muut tässä sarjassa ehdolla olleet olivat Team Cetus, Jukka Parviainen ja Mikko Junninen Poseidonista sekä Aija Hakala Aurajoen uinnista.

Lisäksi valittiin myös Teinien valmentaja (IKM-ikäiset) Matti Mäki HSS, Juniorivalmentaja (NSM-ikäiset) Ari Palve LaUS, Seniorivalmentaja (SM-ikäiset) Marko Malvela SWIM sekä Vuoden uintiteko Tomi Pystynen PUS.

Onnittelut Vesalle!


Simkampen 2012

  Susanne Lindberg 27.9.2012

Under veckoslutet 8.-9.9.2012 arrangerades Simkampen SFI-Stockholm i Mariebad i Mariehamn. Det var ett stort idrottsveckoslut i Marienhamn: SFI firade sitt 100 års jubileum storslaget genom att arrangera samtidigt SFI mästarskapen i friidrott, kraftidrott och cykelsport.

Åsk representerades av 6 simmare: Peik, Tuukka, Otto, Veera, Tiia och Merina samt 2 funktionärer Kirsi och Sussi. Tävlingarna var de första efter sommarpausen och det fanns lite spänningoch nervösitet i luften. Resultaterna motsvarade ganska långt förväntningarna – men största upplevelsen var såväl för simmarna och funktionärerna att få delta i en gränsöverskridande idrottstillställning. Stockholms simmare var starkare än den finlandssvenska truppen, men i denna tävlingen var upplevelsen den största. Och kom ihåg : we will stright back!

Resultat


Pertti Yritys aloitti ÅSK:n valmennuspäällikkönä

  Niko Valdolin 17.9.2012

Seuralle on sekä ilo että kunnia ilmoittaa uuden valmennuspäällikön palkkaamisesta. 1.9.2012 on seurassamme aloittanut ammattivalmentaja Pertti Yritys. Pertti tuo valmennustiimiimme näkemystä suomalaiseen uintiin, sen tekemiseen ja tekijöihin usealta vuosikymmeneltä ja laajalta alueelta. Pertti on valmentanut uimareita NEM-, EYOF-, NPM- ja maaottelujoukkueisiin. Myös muutama Suomen ennätys on hänen uimareilleen kirjattu. Pertillä on Valmentajan Erityisammattitutkinto sekä muita valmennukseen liittyviä pintoja.

Mm. Suomen uimaliiton kouluttajana Pertti tuo valmennustiimiimme osaamista, jota on tarkoitus alkaa jakamaan muille valmentajille jo lähiviikkojen aikana. Näin pyrimme vahvistamaan osaamistamme altaan reunalla ja kehittämään Pertin opastuksessa seuramme valmennuskulttuuria.

Valmennuksen osalta Pertti on jo ottanut Edustuksen uimarit vastuulleen ja huolehtii siis turkulaisten uimaseurojen yhteisen edustusryhmän valmennuksesta. Lisäksi Pertti osallistuu JuniorTeam1:n valmennukseen Vesan toimiessa edelleen ryhmän vastuullisena valmentajana.

ÅSK toivottaa Pertin lämpimästi tervetulleeksi Turkuun! Uskomme, että tästä avautuu seurallemme ja uimareillemme aivan uusia mahdollisuuksia. Nyt voimme keskittyä tulevaan ja alkaa suunnitella asioita pitkällä tähtäimellä
Kesän 2013 Rolloista ja IKM-uinneista

  Tiedote 6.9.2012

Uinnin johtoryhmä on päättänyt kesän 2013 Rollo- ja pitkän radan IKM-uinneista seuraavaa:

 • Kesän 2013 Rollo-uintien aikarajat säilyvät samoina kuin kesällä 2012. Rollo-uintien viesteihin UJR esittää viestiuimareiden alaikärajaksi T-10 ja P-11, jotka ovat nuorimmat ikäsarjat myös henkilökohtaisissa lajeissa.
 • Kesän 2013 pitkän radan IKM-uinnit järjestetään ilman aluekilpailuja. IKM-uinteihin karsitaan tilastoperusteisesti siten, että tilastoissa olevien tulosten perusteella tietty määrä uimareita pääsee mukaan. Tilastoajoissa huomioidaan Uimaliiton hyväksymällä muunnolla sekä 25 että 50 metrin altaalla uidut tilastoajat. UJR tiedottaa tarkemmin uudesta pitkän radan IKM-käytännöstä myöhemmin.


Impivaaran uimahalli rakennusperintöpäivien kohteena

  Tiedote 31.8.2012

Impivaaran uimahallissa järjestetään 7.-9.9. tapahtumaviikonloppu teemalla ”Impivaaran uusittu uima-halli – monipuolinen keidas kaikille turkulaisille”. Tapahtuma on osa Euroopan rakennusperintöpäi-vien ohjelmistoa, jossa teemana tänä vuonna ovat liikunta- ja urheiluympäristöt.

Viikonlopun avaa perjantaina 7.9. klo 16 kaupunginjohtaja Aleksi Randell. Hänen jälkeensä puheenvuoron saavat uudistetun uimahallin arkkitehti Jukka Siren, Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta uimalaitosten johtaja Oskari Nummi sekä liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen. Illan aikana tehdään opastettu kierros uimahallin niissäkin tiloissa, joihin yleisöllä ei tavallisesti ole pääsyä. Kierroksen kruunaa uimaseurojen taitoesittelyt vedessä.

Avajaispäivänä avataan myös Turun uimahallien ja uimaharrastuksen historiasta kertova valokuvanäyt-tely, joka on avoinna uimahallin aulatiloissa 30.9. asti. Jokaisena päivänä on mahdollisuus tutustua tur-kulaisten uimaseurojen ja liikuntapalvelukeskuksen toimintaan ja palveluihin, sekä osallistua Impivaaran uimahallin vapaalippujen arvontaan.

Tarkemmat tiedot viikonlopun ohjelmasta löydät täältä.


15 SM-mitalia ÅSK:n erityisuimareille

  Irene Paloposki 8.7.2012

Neljä ÅSK:n erityisuimaria olivat testaamassa kuntoaan Helsingin Mäkelänrinteessä 5.-8.7 käydyissä Vammaisten SM-uinneissa. Joukkueeseemme kuului Jimi Miromaa, Mika Kallio, Eetu Kallio sekä Tytti Lehtola. Kisat menivät varsin mallikkaasti meiltä. Ennätyksemme paranivat yhteensä noin 55,5 sekuntia, tuliaisina kotiin toimme 15 mitalia, joista kolme kultaisia. Suomen Ennätyksiä ei erityisuimarit voi tehdä muissa kilpailuissa kuin SM-uinneissa tai Kansainvälisissä kilpailuissa, joten niitäkin tehtailimme kovaa tahtia S14 -luokassa, yhteensä 12 kappaletta. Lisäksi erityisuimarit kartoittivat seuramme pistesaldoa 114 pisteellä.

  Tytti Lehtola
 • 100 vu 1. (SE)
 • 100 ru 1. (SE)
 • 50 pu 2. (SE)
 • 50 su 2. (SE)
 • 50 vu 2. (SE)
 • 50 ru 3. (SE)
  Eetu Kallio
 • 400 vu 1. (SE)
 • 100 vu 2. (SE)
 • 50 su 2. (SE)
 • 100 su 3. (SE)
 • 50 vu 3.
  Mika Kallio
 • 50 vu 2. (SE)
 • 50 pu 3. (SE)
 • 100 vu 3.
 • 100 ru 3.

JATKETAAN SAMAAN MALLIIN!

Tulokset kisasivulla!

17 ÅSKilaista IKM-finaaliin

  Minna Pilpola 18.6.2012

IKM-uintien alkukarsinnat kilpailtiin viikonloppuna 16.-17.6. samanaikaisesti neljällä paikkakunnalla. Länsi-Suomen aluekilpailut käytiin Turussa ja alun teknisten ongelmien jälkeen kisat sujuivat hyvin ja aikataulun mukaisesti. Alkukilpailujen tulokset on koottu nyt yhteen ja yksilölajien 24 parasta ja viestien 8 parasta jatkavat finaaleihin, jotka uidaan 15.-17.7. Espoossa.

ÅSK:sta IKM-finaaliin selviytyivät seuraavat uimarit:

 • Merina Suoranta T-13 (1. 100 pu, 3. 400 sku, 7. 800 vu, 1. 200 pu, 7. 100 vu)
 • Tiia Puolakka T-14 (3. 100 pu, 1. 400 sku, 4. 200 pu, 9. 100 vu)
 • Tuukka Mökkönen P-14 (2. 200 pu, 8. 100 pu)
 • Veera Rinne T-14 (5. 200 sku, 7. 200 vu, 3. 800 vu, 4. 100 vu)
 • Emmi Valdolin T-13 (7. 200 sku, 12. 200 su, 4. 400 sku, 11. 800 vu, 14. 200 ru)
 • Santeri Horst P-15 (8. 200 pu, 6. 200 ru, 7. 200 sku, 8. 200 vu)
 • Elsa Warinowski T-15 (24. 100 pu, 17. 400 sku, 11. 200 pu)
 • Lari-Justus Jauhiainen P-16 (11. 200 pu, 18. 200 ru, 12. 800 vu, 23. 100 ru)
 • Jasmin Juhala T-15 (21. 100 pu, 12. 200 pu)
 • Henna Rouvinen T-13 (19. 200 sku, 13. 200 su, 14. 100 ru, 14. 100 su)
 • Kiia Kagan T-15 (20. 200 sku, 13. 400 sku, 23. 100 ru, 13. 800 vu, 16. 200 ru)
 • Helene Helo T-13 (24. 100 pu, 23. 400 sku, 15. 200 pu)
 • Unna Harjamäki T-14 (16. 100 su)
 • Ella Silfvenius T-14 (18. 200 pu)
 • Lisa Nurmi T-15 (20. 200 pu)
 • Juuso Lepistö P-16 (22. 200 sku)
 • Amanda Kielo T-14 (24. 800 vu)

Valtakunnalliset tulokset löytyvät Uimaliiton kilpailusivulta. Turun aluekilpailun tulokset löytyvät ÅSK:n kilpailusivulta, josta löytyy myös kisojen kuvagalleria!

Onnittelut jatkoon päässeille ja tsemppiä viimeistelytreeneihin ja loppukilpailuun!


Peik, Otto, Wilhelm ja Akseli Siniviittaleirille

  Minna Pilpola 18.6.2012

Uimaliitto on kutsunut 50 nuorta uimaria syyskuussa Vierumäellä järjestettäville Siniviittaleireille. Tyttöjen leirille on kutsuttu vuonna 2001 syntyneitä ja poikien leirille 1999 ja 2000 syntyneitä uimareita. ÅSK:sta leirille on kutsuttu neljä poikaa: Peik Lindberg, Otto Rannikko, Wilhelm Suominen ja Akseli Heino. Poikien leiri järjestetään 28.-30.9.

Kaikki leirille kutsutut on lueteltu Uimaliiton tiedotteessa.

Onnittelut pojille leirivalinnasta!


Terveiset Rollo-leiriltä!

  Kalle Konttinen 14.6.2012

Rollo-leiriläiset palasivat keskiviikkona 13.6. iltapäivällä hienosti onnistuneen leirin jälkeen kotiin. Viimeisen leiripäivän huipentuma oli vielä vesipalloturnaus, jossa ÅSK:n sekajoukkue (3 tyttöä ja 5 poikaa) kehittyi ottelu ottelulta ja kolmannessa ja viimeiseksi jääneessä matsissaan pelasi jo hienoa vesipalloa, jossa koko kenttä oli aktiivisessa käytössä. Voittoja tuli kaksi, molemmat tuloksella 1–0 ja tappioita yksi, sekin lukemin 1–0. Maalivahtipeli ja puolustus oli siis mallikelpoista koko turnauksen ajan ja loppupeleissä hyökkäyksiinkin alettiin saada terävyyttä. Taidot riittivät tällä kertaa välieräsarjassa lohkon toiseen tilaan, josta (valvojien mielestä onneksi) ei sitten enää jatkettu finaalisarjaan. Sen sijaan päästiin syömään, siivoamaan ja pakkaamaan!

Muutoin leiri kului kaupunkisuunnistuksen, vesileikkien (liukumäkikisa, uimahyppely ja kaikenlainen roiskuttelu), hysteerisen hauskan viestikarnevaalin, nyrkkeilyn, zumban ja temppuratailun merkeissä. Monelle tytölle taisi yksi leirin huipentumista olla disco, monelle pojalle taas yhteinen Mario Cart -pelaaminen muiden laitteisiin linkitettynä mutta omassa makuupussissa makoillen.

ÅSK:n leiriläiset käyttäytyivät leirin ajan mallikelpoisesti, ja valvojista oli hienoa saada viettää leiriä tällaisen porukan mukana. Tuntui hyvältä nähdä, miten eri-ikäiset uimarit, joista osa elää jo melkein teinielämää ja suuri osa vielä lapsen elämää, tulevat toimeen keskenään ja pitävät toisistaan huolta. Kisat ja leiri oli uimareille tietysti myös haastava ja niin henkisesti kuin fyysisestikin kuormittava kokemus, ja tämän jälkeen jokainen (ainakin valvojat!) tarvitsee palautumiseen paljon lepoa ja rentoa oleilua.

Porilaiset järjestäjät hoitivat hommansa todella hyvin. Järjestelyt toimivat kaikin puolin hienosti, ohjelma oli hauskaa ja ruoka hyvää. Myös majoitustilat olivat niin korkeatasoiset kuin koulumajoitukselta ylipäänsä voi odottaa.

Pienen palautumisvaiheen jälkeen voimme siis alkaa jo innolla odottaa seuraavia Rolloja, jotka taitavat sitten ollakin Vaasassa.


Rollo-ennätys P-13-pojille vapariviestissä!

  Minna Pilpola 12.6.2012

Tänä vuonna Rollo-uinnit järjestettiin Porin uudessa uimahallissa. ÅSK lähti kisoihin yli kolmenkymmenen uimarin voimin. Heti ensimmäisen jakson aluksi perjantai-iltana päästiin kullan makuun kun Peik Lindberg ui voittoon 100 metrin selkäuinnissa. Illan päätteeksi mitalitili vielä kasvoi viestijoukkueen Otto Rannikko, Ida Konkka, Roosa Rekola, Peik Lindberg ottaessa hopeaa 4x100 metrin vapaauintiviestissä.

Peikin mitalitili kasvoikin sitten lähes joka jaksolla. Hän otti selärin lisäksi kultaa myös 400 metrin vapaauinnissa ja 100 metrin perhosessa ja ui hopealle 100 metrin vapaauinnissa. Myös Otto Rannikko toi oman panoksensa ÅSKn mitalitilille sijoittumalla toiseksi 100 metrin perhosessa ja kolmanneksi 400 metrin vapaauinnissa.

Viestit olivatkin sitten ÅSK:n juhlaa 13 vuotiaitten poikien sarjassa. Lauantaiaamuna pojat ottivat kultaa sekarivestissä, mikä onkin ollut lähes perinteenä ÅSK:n Rollo-historiassa! Viestijoukkueessa uivat Peik, Otto, Wilhelm Suominen ja Akseli Heino. Todellinen pankin räjäytys tapahtui sunnuntain aamujakson päätteeksi kun pojat uivat voittoon myös 4x100 vapariviestissä lähes kymmenen sekunnin voittomarginaalilla seuraavaan joukkueeseen. Poikien voittoaika on kaiken lisäksi uusi Rollo-ennätys. Ennätyksellisessä vapariviestijoukkueessa uivat Peik, Joni Aaltonen, Akseli ja Otto.

Seurojen välisessä pistekilpailussa ÅSK sijoittui neljänneksi kisojen suurimmalla joukkueella kilpailleen Espoon Cetuksen viedessä voiton. Aurajoen Uinti sijoittui pistekilpailussa toiseksi ja yhdessä turkulaiset AUi ja ÅSK olisivat voittaneet Cetuksen melkein sadalla pisteellä. Pistetilin kartuttamiseen osallistuivat myös monet muut uimarit näiden mitalistien lisäksi. Pisteiden ja mitalien metsästyksen lisäksi monet uivat Rolloissa omia ennätyksiä ja voittivat itsensä monta kertaa!

ÅSK:n mitalistit ja pistesijat:

 • Peik Lindberg P-13 1. 100 su, 2. 100 vu, 1. 400 vu, 1. 100 pu
 • Otto Rannikko P-13 7. 100 vu, 5. 200 sku, 3. 400 vu, 2. 100 pu
 • Oskari Herpola P-11 4. 50 ru
 • Wilhelm Suominen P-13 4. 100 pu
 • Annika Ljunggren T-10 8. 100 vu, 5. 200 sku, 6. 50 pu
 • Roosa Rekola T-12 7. 100 su
 • Sini Silvennoinen T-10 7. 100 vu
 • Akseli Heino P-13 8. 400 vu
 • Viestijoukkue Sini Silvennoinen, Niklas Konttinen, Oskari Herpola, Annika Ljunggren T-10/P-11 4. 4x50 vuv
 • Viestijoukkue Otto, Ida, Roosa, Peik T-12/P-13 2. 4x100 vuv
 • Viestijoukkue Peik, Otto, Wilhelm, Akseli P-13 1. 4x100 skuv
 • Viestijoukkue Peik, Joni, Akseli, Otto P-13 1. 4x100 vuv

Onnittelut kaikille kisoissa onnistuneille!

   
Voittoisa viestijoukkue uusissa paidoissaan (designed by Emilia & Irene)

Kisojen tulokset, seurapisteet ja kuvia kisoista löytyy Uimaliiton kilpailusivulta.


Onnittelut tutkintoja suorittaneille!

  Minna Pilpola 2.6.2012

Kevät on taas koittanut ja kolme ÅSK:n toiminnassa mukana olevaa nuorta on saanut yhden vaiheen elämässään päätökseen. Tuomas Nokkala on suorittanut tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon tietotekniikan koulutusohjelmassa ja hänen tutkintonimikkeensä on insinööri (AMK).
Emmi Kirjonen ja Katarina Korpinen ovat suorittaneet ylioppilastutkinnon. Emmi kirjoitti ylioppilaaksi Aurajoen lukiossa ja Katarina Puolalanmäen lukiossa.

ÅSK:n väki onnittelee!
Leiriläiset kisoissa Hyvinkäällä

  Johanna Heino 28.5.2012

Vesan ollessa uintiasiantuntijana ulkomailla lähtivät muut ryhmäläiset Nikon johdolla ”Sveitsiin”. Rollo 1:llä meneillään siis leiri Hyvinkäällä, Sveitsin uimalassa. Olosuhteet ovat kuin etelän leirillä maisemineen ja helteineen. Leiritunnelmia ja –kuvia tulossa myöhemmin.

Lauantaina 26.5. uimalassa järjestettiin Kansalliset Uinnit, johon ryhmä Emmiä ja Peikiä lukuun ottamatta osallistuivat. Uimareille kisat olivat ensimmäiset ulkoaltaalla ja säähän salli. Jokainen uimari ui satasen vaparin ja yhden toisen lajin. Kilpailujen kovin kamppailu käytiin poikien 400 metrin vaparissa. Akseli ja Wilhelm ottivat toden teolla mittaa toisistaan Akselin johtaessa kisaa aivan viimeisen käsivetoon asti. Wilhelm sai kätensä ekana kaakeliin ja nappasi voiton aivan mahdottoman pienellä marginaalilla siten, että tulostaulu vilkaistiin heti kumpi voitti. Sen jälkeen poikia vain hymyilytti! Uudet upeat ennätykset molemmille ajoilla 4.57.35 ja 4.57.43. Kolmoisvoiton pojille varmisti eri erässä uinut Otto myös uudella omalla ennätyksellään.

Seuraavaksi kamppaillaan ryhmän viimeisissä Rolloissa, jonne Roosa ja pojat, isompien tyttöjen vielä jatkaessa kauttaan IKM-alku- ja loppukilpailuihin.

ÅSK:n mitalistit:

 • Merina Suoranta 1. T-13 100 pu, 1. T-13 100 vu
 • Wilhelm Suominen 1. P-14 400 vu
 • Otto Rannikko 1. P-14 100 vu, 3. P-14 400 vu
 • Akseli Heino 2. P-14 400 vu, 3. P-14 100 vu
 • Emil Hanski 3. P-14 50 pu
 • Amanda Kielo 3. T-15 400 sku
 • Roosa Rekola 3. T-13 400 vu
 • Henna Rouvinen 3. T-13 100 vu

Aurinkoiset onnittelut mitalisteille ja koko ryhmän uimareille hyvistä uinneista!

Kisojen tulokset löytyvät tästä!


Junior Team Tukholmassa

  Mari Kagan 21.5.2012

Valitettavilla sairasteluilla ja päällekkäisillä tapahtumilla rajoitettu ryhmä JuniorTeamin uimareita suuntasi matkansa perjantain iltalaivalla Tukholmaan kohti viikonlopun Neptuniaden uintikisoja. Menolaivamatka sujui suunnitellusti, ja sirkeäsilmäiset uimarit olivatkin pirteitä heti aamusta aamiaisella ja bussimatkalla satamasta hallille. Onneksi olimme ajoissa liikenteessä, sillä hämmästykseksemme kisat alkoivatkin 30 min ennen ilmoitettua alkamisaikaa. Hetken mietimme, että olisiko maittemme välinen aikaero kenties muuttunut pienemmäksi esim. jäkiksen jaetuista MM-kisoista johtuen. Vähän tuli kiire, mutta ei se sitten onneksi kummemmin tahtia haitannut. Uimarimme tekivät altaassa parhaansa, mitä se sitten itse kunkin kohdalla tarkoittaakaan. Lounaalle marssimme 1.6 km päähän kisajärjestäjän organisoimaan Pitsa Hut ravintolaan ja se olikin sitten suurempaa jonotusta. Iltaruokailu ja sunnuntain lounas sujuivat huomattavasti jouheammin, koska osasimme varautua ruuhkaan ja jonotukseen kokemuksen tuottamalla varmuudella. Samalla asenteella selvisimme myös sunnuntaiaamun aikaistetusta aloituksesta.Eriksdahlsbadetin halli tarjoaa loistavat katsojaolosuhteet mm katsomon penkkituuletuksineen, mutta valitettavasti ruotsalainen kisajärjestely ei ole kaikilta osin yhtä loistavaa. Kisajärjestäjä haluaa välttää tyhjiä ratoja erissä ja pitää sillä tavoin kisat aikataulussa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kisojen aikataulu ja ratajärjestykset selviävät vasta viime tingassa, eikä lähtölistoja saada yhtään aikaisemmin jakoon. Kun sitten lisätään mukaan normaalit tekniset ongelmat kopiokoneen kanssa kosteissa halliolosuhteissa, on kisojen seuraaminen jotakuinkin haastavaa vaikka tulostaulu joka erän uimareiden nimet kertookin. Suomalaisille kisoille tyypillstä erien keräilyä ei myöskään ole, joten tosi tarkkana saivat uimarit olla, etteivät myöhästyneet starteistaan. Tällä kertaa myöhästymisiltä onneksi vältyttiin. Sunnuntain iltajakso kesti kuitenkin niin pitkään, että jouduimme jättämään AUIn viimeiset uimarit valmentajansa kanssa vielä hallille uimaan, ja he liittyivät seuraamme vasta viime tipassa satamassa juuri ennen laivan lähtöä.

Vanhemmista ja sisaruksista koostunut huutojoukkomme jaksoi kannustaa omiaan ja vähän naapuriseuraakin: olimme AUIn kanssa ainoat ulkomaalaiset osallistuvat seurat. ÅSKn uimarit yrittivät harrastaa kansainvälistä uimalakkivaihtoa ruotsalaisten kanssa, mutta varsin heikoin tuloksin. Kielimuuri ei suinkaan ollut tällä kertaa esteenä, vaan se että naapurimaan uimarit olivat ilmeisesti meitä huonommin varustautuneita, kun keltään ei tuntunut löytyvän vaihtolakkia vaihdettavaksi.

Urheilullisesti kisat menivät ”semisti”. ÅSKista ainoastaan Santeri Horst sai mitalin kaulaansa (pronssia P97-98 200RU), mutta muutamia loistavia omia ennätyksiä sentään nähtiin.

Kiitokset kaikille kisaajille ja kannustusporukalle. Hyvinkäyttäytyvän nuorisomme kanssa kehtaa suunnata matkansa rapakon taakse toistekin.

Kisojen tulokset löytyvät Live Timingista!


Vesa kisakommentaattorina

  Johanna Heino 21.5.2012

Seuramme valmentaja ja ex-uimari Vesa Hanski toimii Ylen kommentaattorina 21.5. alkavissa EM-uinneissa Unkarin Debrecenissä. Vesan uintiasiantuntemus saa jatkoa myös kesällä Lontoon Olympialaisissa, missä hänellä on seuraava pesti kommentaattorina.

Tsemppiä Vesalle! Koti-Suomessa ollaan kuulolla.

Katso ja kuuntele lähetyksiä Yle Fem kanavalla oheisen TV-oppaan mukaisesti.
http://www.uimaliitto.fi/uinti/ajankohtaista/em-uinnit-unkarin-debrecenissa


Uuden Impivaaran ensimmäiset kilpailut

  Minna Pilpola 28.5.2012

Ensimmäiset oikeat kilpailut järjestettiin Impivaarassa huhtikuun lopulla. Kisat olivat ÅSK:n perinteiset Junior Games-kilpailut, joihin saapui kilpailijoita ympäri Suomea. Selvästi uudistunutta Impivaaraa haluttiin tulla testaamaan kauempaakin. Aamu alkoi pahaenteisesti, kun kesken kilpailijoiden hallille saapumisen käynnistyivät hallin palohälyttimet. Palokunta saapui paikalle toteamaan, että kyseessä oli väärä hälytys. Onneksi! Kilpailut saatiin alkuun aikataulun mukaisesti ja koko päivä sujui ilman suurempia ongelmia.

Turkulaiset uimarit pääsivät pitkästä aikaa uimaan kotihallissa ja hyviä uinteja nähtiinkin. ÅSK:sta mitaleille uivat seuraavat uimarit:

 • Peik Lindberg P-13 1. 100 pu. 1. 100 su, 2. 100 vu
 • Santeri Horst P-16 3. 200 pu, 1. 200 sku
 • Kiia Kagan T-15 1. 200 ru
 • Merina Suoranta T-13 1. 200 pu
 • Niklas Konttinen P-11 2. 50 su, 2. 50 ru
 • Akseli Heino P-13 2. 100 su, 3. 100 vu
 • Tuukka Mökkönen P-14 2. 200 pu
 • Roosa Rekola T-12 2. 100 su
 • Veera Rinne T-15 2. 200 ru
 • Sini Silvennoinen T-10 2. 100 vu
 • Janne Juven P-11 3. 50 ru
 • Emmi Valdolin T-13 3. 200 ru
 • Oskari Herpola P-11 3. 100 vu
 • Iiro Seppä P-13 3. 400 vu
 • Viestijoukkue (Rio Koskelo, Lauri Korpinen, Elias Rantakokko, Jimi Miromaa) P-16 3. 4x100 skuv

Samassa yhteydessä uitiin myös Extra-Games-kisat, joihin kuuluivat lajit vähän vanhemmille uimareille sekä vammaisuimareille. Extra-Games-kisoissa mitaleille uivat:

 • Jimi Miromaa P-16 (erityisr) 1. 100 vu, 1. 100 su
 • Fanni Saari T-16 2. 200 sku, 1. 100 vu
 • Eveliina Sihvonen T-16 3. 100 vu

Junior Games ja Extra Games tulokset, linkki kuvagalleriaan sekä erityispalkitut uimarit löytyvät JG-sivustolta.

Seuraavat kilpailut Impivaarassa pidettiin jo alle kolmen viikon kuluttua helatorstaina. Kyseessä olivat ÅSK:n ja AUi:n yhdessä järjestämät Hela-uinnit. Niissä oli startteja vielä enemmän kuin JG:ssä ja jaksojen väliin suunniteltu tauko supistui alle tunnin mittaiseksi ja taukoa lyhensi vielä entisestään sen aikana uidut Erityis-Helauintilajit.

Hela-uinneissa ja Erityis-Heloissa mitaleille uivat seuraavat ÅSKilaiset:

 • Peik Lindberg P-13 1. 100 su, 1. 100 pu
 • Otto Rannikko P-13 2. 100 pu, 1. 100 ru
 • Tiia Puolakka T-15 1. 400 sku
 • Akseli Heino P-13 2. 100 su
 • Wilhelm Suominen P-13 3. 100 su, 3. 100 pu
 • Emma Karsila N 3. 50 pu
 • Roosa Rekola T-12 3. 100 su
 • Linda-Marie Slotte N 3. 100 pu
 • Veera Rinne T-15 3. 400 sku
 • Niklas Konttinen P-11 3. 50 su
 • Joni Aaltonen P-13 3. 100 ru
 • Oskari Herpola P-11 3. 50 ru
 • Tytti Lehtola N(E) 1. 50 vu, 1. 50 su, 1. 50 pu
 • Eetu Kallio M(E) 2. 50 vu, 1. 50 su
 • Mika Kallio M(E) 1. 50 vu, 3. 50 su, 3. 50 pu

Hela-uintien ja Erityis-Helojen tulokset ja kuvagalleria löytyvät Hela-uinti-sivustolta.

Onnittelut kaikille kisoissa onnistuneille ja erityiskiitos kisojen järjestelyissä mukana olleille!

Seuraava koitos kilpailutoimitsijoille on jo lähellä. Kesäkuun puolivälissä järjestämme Ikäkausimestaruusuintien Länsi-Suomen karsintakilpailut. Kisat kestävät koko viikonlopun eli sekä lauantaille että sunnuntaille tarvitaan taas paljon väkeä mahdollistamaan kilpailujärjestelyt. Toivottavasti kaikki ÅSKilaisten vanhemmat pääsevät mukaan, koska kaikkien panokselle on kysyntää! Samanaikaisesti tarvitaan yli 40 henkilöä erilaisiin tehtäviin, jotta kilpailut saadaan järjestettyä.


ÅSK:n ROLLO 3:sten ensimmäinen ulkomaanleiri Tallinnassa 6.-9.4.2012

  Heli Rantakare 23.4.2012
kuvat: Sini Koskela         

ROLLO 3:set, iältään 10 v. – 12 v. kävivät valmentajiensa Annina Roivaksen ja Emmi Kirjosen kanssa tutustumassa leireilyyn pääsiäisenä Tallinnan Piritassa. Jännitystä oli ilmassa jo viikkoja ennen lähtöä, mutta kaikki olivat ajoissa paikalla Turun Veritas Stadionilla klo 07.00 perjantaiaamuna, josta matka kohti Helsingin Länsisatamaa alkoi. Muutamat pelasivat varman päälle ja lähtivät kohti Tallinnaa jo päivää aiemmin, osa puolestaan tuli Länsisatamaan omia polkujaan niin ikään jo lähempää – ettei vaan jäädä kyydistä!Laivamatka oli pikainen, vain kaksi tuntia ja oltiin jo Tallinnan satamassa. Laivassa tekeminen oli vähissä ja koska laiva oli aivan tupaten täynnä myös muita pääsiäisen viettäjiä, tytöt viettivät suurimman osan ajasta hytistä, jossa myös syötiin laivalta ostettua välipalaa. Ohjelmassa oli mm. ennustusta korteista, jolloin sitten vanhemmat ajettiinkin ulos, eli jonkinmoinen ikäraja oli tähän toimintaan asetettu, vaikkakaan se ei sitten valmentajia koskenut, joille siis kyllä ennustettiin... Leiritunnelmaa siis heti alusta alkaen: tytöt omassa porukassaan, Aare ja Niklas yhdessä, ja aikuiset: hus - pois jaloista!

Tallinnassa keli ei ollut hääppöinen, ja valitettavasti luntakin leirin aikana saatiin Tallinnan taivaalta alas. Kotiin lähdettäessä alkoi tosin jo vähän aurinkokin pilkottaa.

Leirillä harjoiteltiin tiivisti, vain tulo ja lähtöpäivänä oli yhdet treenit, mutta muuten treenattiin kahdesti päivässä, ja kovaa! Uimarit tiesivät jo valmentajien käymiensä palaverien perusteella, että lauantaista oli tulossa koko leirin rankin päivä – kovimmat treenit siis. Haastavaa, varsinkin kun tiedossa oli että silloin on treenien välissä mahdollisuus myös käydä shoppailemassa, joten ei juurikaan lepoa tiedossa... Aamutreenien perusteella Anniina ja Emmi pitivät lupauksensa, eli lähes jokainen uimari nostettiin treenin lopussa altaasta valmentajien toimiessa ”Pekka Niskana”, eli nostureina. Jokunen kyynelkin taisi treenien kovuudesta tipahtaa altaaseen, mutta mikä hienointa, kaikki jaksoivat loppuun asti eikä mitään keskeytyksiä nähty! Vielä uskomattomampaa lienee se, että kaikki lähtivät shoppailemaan Kristine keskukseen, myös pojat! Vanhemmat varasivatkin onneksi jo etukäteen pari tilataksia, ettei mene arvokasta ostosaikaa turhaan odotteluun.

Ostosten lomassa syötiin ja kaikki löysivät itselleen jotain, joten hymyssä suin takaisin Piritaan ja valmistautumaan iltajakson harjoitukseen. Ja nyt ainakin osaa meistä vanhemmista taisi jo pelottaa että miten jaksetaan vielä raskas potkusarja – mutta shoppailu auttaa koska hienosti meni myös tuo iltatreenit raskaasta ja tapahtumarikkaasta päivästä huolimatta!

Vanhempien silmin katsottuna oli ensimmäinen ulkomaanleiri kaikkiaan hieno kokemus, ja näitä odotetaan lisää! Aivan upeaa on nähdä miten reippaita uimareita meillä on, ja miten hienosti he tulevat kaikki keskenään toimeen ja jaksavat toisiaan tsempata. Upeaa oli myös huomata miten hienosti uimarit valmentajia kuuntelevat ja kunnioittavat, reippaasti tehdään se mitä pyydetään, ja vaikka jo voimat tuntuisi loppuvan, niin vieläkin vaan jaksaa kun valmentaja sanoo että anna mennä vaan!!! Upeaa venymistä ja itsensä ylittämistä, myös sillä henkisellä puolella. Tätä oli vanhempana hieno katsoa. Kaikkeen nuo meidän ”pienet” pystyvätkin!!!

Jonkin verran hemmottelua toki lapset saivat muutenkin, eli shoppailun lisäksi osa pääsi myös tutustumaan Pirita Spaan ja Wellnes- keskuksen palveluihin, ainakin hierontaa ja manikyyriä oli ohjelmassa. Vanhemmat luonnollisesti ehtivät käydä hemmotteluissa ehkä hieman enemmän, tokihan se oli meille väsyttävää katsoa kun lapset uivat neljä tuntia päivässä ja vielä sitten illalla jumppaavat ja venyttelevät, joten kyllä siinä välillä kasvohoito ja hieronta paikkansa puolsivat...Takaisintuloa kotiin päin odotettiin ainoastaan ostosten vuoksi. Valmentajat kun olivat luvanneet että takaisin tullessa lapsen pääsevät laivalla kauppaan ja sitten saa karkkia!!! Tosin valmentajat itse yllättivät lapset pääsiäismunilla jo heti maanantaina viimeisen treenin jälkeen, ja vanhemmat olivat hankkineet lasten omaa kuohujuomaa suklaamunien kyytipojaksi ja skoolausta varten. Voitte uskoa – tämä oli tilanne jossa kaikilla oli hymy herkässä!

Laivalla sitten ostoksille ja sitä karkkia...!!!! NAM!!! Kotisatamassa tiet erkanivat, osa lähti omin kyydein kotia kohden ja bussikyydillä olleet pakkautuivat bussiin ja nokka kohti Turkua ja kotia saattoi alkaa. Matkalla käytiin autolla jos toisellakin herkuttelemassa hamppareita ja muita ”roskaruokia”. Tiistaina alkoikin arki: koulu, ja treeneissäkin heti perään vielä tehoviikko, mutta leiriltä jäivät mukavat muistot muisteltaviksi ja uusia leirikokemuksia odotetaan varmasti innolla. Kesän ROLLOT lähenevät kovaa vauhtia, ja eiköhän tulevina vuosina vielä sinne lämpimäänkin päästä leireilemään, joten hauskoja hetkiä on tulossa vastakin. Tosin tietoa siitä ei ole, että pääsevätkö vanhemmat (huolitaanko meitä?) sitten enää mukaan laisinkaan, mutta positiivisin mielin kyllä monessa kodissa jo on aurinkorasvoja pakkailtu… (tämä on vinkki valmentajille!)

Iso kiitos siis kaikille osallistujille Tallinnan leiristä, erityiskiitos reippaille uimareille sekä leirin järjestäneille valmentajille!

t. VanhemmatPitkäperjantain Märsky-uinnit 6.4.2012

  Jouni Suoranta 7.4.2012

Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa järjestetyt Märsky-uinnit olivat ensimmäinen pitkän radan kisa Rollo1-ryhmälle pitkään aikaan ja vielä FINA-statuksella varustettu. Päivästä oli tulossa pitkä, ja kaikilla oli useita lähtöjä tiedossa. Halli on hieno ja rata nopea, eli hyviä tuloksia odotettiin ahkerasti harjoitelleelta ryhmältä. Mitalihanat aukesivatkin heti ensimmäisessä lajissa Roosan toimesta, ja jatkoa seurasi poikien 400m vapaauinnissa hienolla nelosvoitolla (tosin viisi ensimmäistä sijaakin oli todella lähellä), hyvä pojat! 100m perhosuinnissa neiti Pikkarainen paransi nimissään olevaa Suomen ennätystä voittaen naisten sarjan ajalla 59.07, ja siinä sivussa ÅSK:kin sai kultaa T-13 sarjassa. Pojat rikkoivat tärkeitä Rollo-rajoja ja kaikki uimarit tekivät omia ennätyksiään. Valmentajien myhäilystä päätellen kaikki meni suunnitelmien mukaan. Päivä oli todella pitkä, mutta järjestävä seura HSS toimi ammattimaisesti ja aikataulut pitivät. Kiitos ja onnittelut kaikille uimareille, valmentajille ja huoltojoukoille!

ÅSK:n mitalistit:

 • Merina Suoranta 1. 100m PU T13, 1. 200m PU T-15, 2. 400m SKU T-15
 • Peik Lindberg 1. 400m VU P-13
 • Otto Rannikko 2. 400m VU P-13
 • Emmi Valdolin 2. 200m SKU T-13
 • Wilhelm Suominen 3. 400m VU P-13
 • Roosa Rekola 3. 400m VU T-12

Kisojen tulokset löytyvät tästä!


ManseSpeedot Tampereella

  Maarit Strandberg 4.4.2012

Varhaisena lauantai-aamuna Rollo2- ja Rollo3 –ryhmät matkasivat takatalvea uhmaten Tampereelle ManseSpeedot-kisoihin. Ja kyllähän matkanteko ja pitkä kisapäivä kannattivat, mitaleita oli jälleen kotiintuomisina , Rollo-rajoja kopisteltiin ja alitettiin sekä omia ennätyksiä paranneltiin huikeasti.

Mitalistit:
 • 50m SU P11 2. sija Niklas Konttinen
 • 50 m PU P11 3.sija Niklas Konttinen
 • 50m RU P11 3.sija Janne Juven
Kaikki tulokset


Suomen ennätys ja mitaleita tuomisina Masters-kisoista

  Christina Nokkala 3.4.2012

ÅSK osallistui Salossa 30.3.-1.4. järjestettyihin Lyhyen radan Mastersmestaruuskilpailuihin lauantaipäivänä "ennätyssuurella" neljän hengen joukkueella, josta saatiin sopivasti kokoon myös joukkue sekaviestiin. Kukaan mukana olleista ei muistanut, onko ÅSK:lla milloinkaan ollut Masters-kisoissa viestijoukkuetta, joka tapauksessa ei ainakaan viiteentoista vuoteen.

Sekajoukkueen 4 x 50m sekauintiviesti olikin lauantaiaamun ensimmäinen laji, ja siinä joukkue Raakel Luoto, Sini Toppala, Johannes Nokkala ja Niko Valdolin saavutti B-sarjassa (120 v) pronssia ajalla 2:11,98. Laji oli samalla Nikon kaikkien aikojen ensimmäinen startti kilpauimarina. Tsemppiä uran jatkolle!

Aamujakson aikana Raakel voitti C-sarjassa kultaa sekä 50m vapaauinnissa että 50m selkäuinnissa. Sini puolestaan otti kirkkaimman mitalin A-sarjan 100m:n rintauinnissa.

Iltajaksossa Raakel kauhoi ensimmäisessä lajissaan 100m:n vapaauinnissa Mastersmestariksi ikäsarjansa uudella Suomen ennätysajalla, 1:00,83. Neljännen kultamitalinsa Raakel otti heti vaparin jälkeen uidussa 50m:n rintauinissa. Viimeisessä lajissaan, 100m:n sekauinnissa, Raakel saavutti vielä hopeaa. Myös Sini jatkoi mitalikannassa iltajaksossa ottamalla pronssia 100m:n vapaauinnissa ja hopeaa 100m:n sekauinnissa.

Onnittelut kaikille uimareille ja Raakelille erityisesti Suomen ennätyksestä!

   

Katso viestiuinti videolta!

Kisojen tulokset löytyvät Uimaliiton kilpailusivulta.


Kolmoisvoittoja Salon Kevätuinneissa 3.3.

  Johanna Heino 17.3.2012

Salon Kevätuinnit ovat perinteisesti kuuluneet monen ryhmän kevätkauden kisaohjelmaan ja niin tänäkin vuonna. Kevätauringon pilkistellessä halliinkin mitalin palkintopallille pääsi pokkaamaan 29 uimaria. Oman ikäsarjansa kolmoisvoittoihin uivat Rollo 4 tytöt Annika, Sini ja Vilma sekä Rollo 1 Otto, Akseli ja Wilhelm.

Mitalistit:

 • Annika Ljunggren 1. T-10 50 vu, 1. T-10 50 ru
 • Oskari Herpola 1. P-11 50 vu, 1. P-11 50 ru
 • Otto Rannikko 1. P-13 100 vu, 1. P-13 100 pu
 • Peik Lindberg 1. M 100 su, 1. M 200 sku
 • Tytti Lehtola 1. N 100 ru, 2. N 100 vu, 2. N 100 pu
 • Merina Suoranta 1. T-15 100 pu, 2. T-15 100 vu
 • Eveliina Sihvonen 1. N 200 ru, 2. 200 vu
 • Roosa Rekola 1. T-12 100 vu
 • Sini Silvennoinen 2. T-10 50 vu, T-10 50 ru
 • Akseli Heino 2. P-13 100 vu, 3. P-13 100 pu
 • Wilhelm Suominen 2. P-13 pu, 3. P-13 100 vu
 • Samuli Nieminen 2. M 100 pu, 3. M 100 ru
 • Ida Konkka 2. T-12 100 ru
 • Roosa Suominen 2. T-12 100 pu
 • Henna Rouvinen 2. T-15 100 ru
 • Jasmin Juhala 2. T-15 100 pu
 • Niklas Konttinen 2. P-11 50 ru
 • Iiro Seppä 2. P-13 100 ru
 • Santeri Horst 2. M 200 ru
 • Elias Rantakokko 3. M 100 su, 3. M 50 ru
 • Vilma Virtanen 3. T-10 50 ru
 • Jasmin Rosnell 3. T-12 100 pu
 • Helene Helo 3. T-15 100 pu
 • Tiia Puolakka 3. N 200 ru
 • Unna Harjamäki 3. N 100 su
 • Fanni Saari 3. N 200 vu
 • Mika Kallio 3. P-16 100 ru
 • Lari-Justus Jauhiainen 3. M 200 ru
 • Olli Aflecht 3. M 200 sku

Onnea suurelle mitalistijoukolle!

Kisojen tulokset löytyvät tästä!
SM-uinneissa ÅSK:n menestys vammaisuimareiden harteilla

  Minna Pilpola 6.2.2012

2.-5.2. kilpailtiin Vaasassa Suomen mestaruuksista aikuisten lisäksi myös nuorissa ja vammaisuinnissa. ÅSK oli mukana pienellä joukkueella, jolle ei valittavasti aikuisten sarjassa finaali- eikä pistesijoja herunut. Nuorten sarjassa saavutettiin sentään kaksi pistesijaa: Konsta Kuusento ui neljänneksi poikien 1500 metrin vapaauinnissa ja tyttöjen viestijoukkue (Fanni Saari, Tiia Puolakka, Eveliina Sihvonen, Veera Rinne) sijoittui seitsemänneksi 4x200 metrin vapaauintiviestissä.

Vammaisuimarimme kuitenkin toivat ÅSK:lle 11 SM-mitalia. Eniten mitaleja kauhoi Tytti Lehtola, jonka kaulaan ripustettiin mitali kaikkiaan 6 kertaa: 3 kultaa (100 ru, 200 sku, 100 vu), 2 hopeaa (50 vu, 50 su) ja 1 pronssi (100 su). Mika Kallio saavutti mitaleja seuraavaksi eniten, yhteensä 4 kappaletta. Hänen mitaleistaan 1 on hopeinen (100 su) ja 3 pronssisia (50 su, 50 vu, 100 vu). Myös Mikan veli Eetu Kallio pääsi palkintopallille, vaikka hänen kohdalleen osuikin pari harmittavaa hylkäystä. Eetu ui hopealle 50 metrin selkäuinnissa, missä veli Mika sijoittui kolmanneksi.

Onnittelut kaikille kisoissa onnistuneille!

Kisojen tulokset löytyvät kilpailusivulta!Uudistetun Impivaaran koekäyttö on alkanut!

  Minna Pilpola 27.1.2012
kuvat:Christina Nokkala

Uudistetun Impivaaran uimahallin virallinen aukeaminen lähestyy vihdoin ja uimarimme ovat jo päässeet testaamaan hallia! Suuri osa ryhmistämme pääsi testaamisen makuun heti ensimmäisenä testipäivänä torstaina. Toistaiseksi vain uimarit ja valmentajat pääsevät halliin, niinpä tässä vähän esimakua hallista niillekin, jotka eivät vielä ole sinne itse päässeet!

   

   

   


Kesän 2011 24h-tapahtuman ja kuutamouintien tuotto lahjoitettiin lastenpsykiatrialle

  Pia Kankare 25.1.2012

Peik Lindberg ja Merina Suoranta kävivät kesän 2011 kuutamouintien ja 24-h uinnin tuoton lahjoitustilaisuudessa VSSHP:n lastenpsykiatrialla. Tuotto oli komeat 8000 euroa, ja lastenpsykiatrian ylilääkäri Pirkko Koivu yhdessä muun henkilökunnan kanssa otti lahjoituksen kiitollisuudella vastaan. Osaston nuoret olivat leiponeet luovutustilaisuuteen suolaista ja makeaa, ja nämä maistuikin makoisalle! Koivu kertoi mm. että keräyksen tuotto tulee isoon tarpeeseen osastolla, ja rahat ohjataan toiveittemme mukaisesti edelleen nuorten ja lasten virkistystoimintaan.

Lahjoituksesta kirjoitetaan myös juttu VSSHP sisäiseen lehteen, josta oli toimittaja paikalla.

Omasta puolestani kiitos Peikille ja Merinalle erinomaisesta ÅSK:n edustamisesta, näytimme jälleen, miten fiksuja nuoria meillä seurassa on!

Tässä vaiheessa haluan myös sydämestäni kiittää 24 h työryhmää erinomaisesta suunnittelusta, venymisestä, jaksamisesta, positiivisuudesta ja heittäytymisestä. Oli ilo tehdä kanssanne töitä. Muutamista ehkä jopa epätoivon hetkistä huolimatta, nyt on hieno katsoa lopputulosta ja todeta että onnistuimme hienosti.

Kiitän myös samalla kaikkia tapahtumien järjestelyyn osallistuneita muita mm. uimareita, vapaaehtoisia vanhempia, sponsoreita, arpajaispalkintoja lahjoittaneita, järjestysmiehiä, keittiöhenkilökuntaa, lipunmyyjiä, siivoojia, valvojia, järjestelijöitä, selvittelijöitä ja kannustajia! Teitä kaikkia (ja muita joita en muistanut erikseen mainita) tarvittiin näin hienon lopputuloksen saamiseksi!

Toivon sydämeni pohjasta, että tänä vuonna 2012, te kaikki mukana olleet osallistutte vähintään yhtä insentiivisesti, suurella tarmolla ja ilolla jälleen järjestettäviin tapahtumiin ja tuotte muutaman muun vapaaehtoisen mukananne lisää. Allekirjoittanut ilmottautuu tulevalle työryhmälle heti jo uimaan esim. 05-06 välisenä aikana :)

Kiitos,
Pia


Rollo 1 Cetus Gameseissa

  Johanna Heino 25.1.2012

Ryhmän ”ysiysit” osallistuivat Espoonlahdessa kauden ensimmäisiin pitkän radan kilpailuihinsa Cetus Games –kisojen toisena kisapäivänä sunnuntaina 22.1. Tytöille kisoissa oli oman ikäisten sarja T-13, mutta pojat joutuivat jo mittelöimään P-14 sarjassa. Kisoissa oli suuri venäläisuimareidenkin joukko ja he tekivät kovia tuloksia kaikissa lajeissa jopa kolmoisvoitoin.

Mutta ei kisoista ilman mitaleita kotiin tultu. Merina Suoranta napsi mitaleita jälleen jokaisessa uimassa lajissaan ja suoraan Vierumäen Sinarileiriltä iltajaksoon saapunut Peik Lindberg ui pronssille venäläispoikien kirittämänä vinstan perhosessa. Uimarit olivat kisanneet edellisen kerran 50 metrin altaalla Oulun Rolloissa, joten suuri into oli tietää, miten uinti kulkee pitkällä radalla. Hienosti kulki jokaisella ja omat ennätykset paukkuivat reiluillakin aikaparannuksilla, jopa pitkän kisapäivän päätteeksi satasen vaparissakin.

Kisojen mitalistit:

 • Merina Suoranta T-13 3. 200 vu, 3. 100 pu, 2. 50 pu, 2. 100 vu
 • Peik Lindberg P-14 3. 50 pu

Kaikki tulokset löytyvät tästä!

Onnea mitalisteille ja kaikille ”ysiyseille” hyvistä uinneista!


Tunnelmia Raisiosta

  Suvi Aflecht 23.1.2012

Lauantaina Talviarena uinneissa Raisiossa oli tunnelma korkealla. Kannustus oli kovaa yleisössä ja uimarit suorittivatkin hyviä tuloksia voimalla. Åsk suorastaa kahmi itselleen mitaleita eri sarjoissa. Joulukinkut on siis uimareiden kohdalla sulatettu ja kisakausi viimeisilläkin uimareilla avattu. Tästä on siis hyvä jatkaa omien ennätysten tekemistä kesän kuumimpia kisoja odotellessa.

Onnittelut mitalisteille:

 • Annika Ljunggren T-10, 1. 50vu, 3. 50ru
 • Oskari Herpola P-11, 1. 50ru, 2. 50vu
 • Viktor Leinonen P-11, 2. 50ru
 • Leevi Korpinen P-11, 3. 50ru
 • Ida Konkka T-12, 2. 100vu, 2. 100su
 • Verna Laaksonen T-12, 2. 200sku
 • Iiro Seppä P-13, 2. 200sku
 • Olli Aflecht P-13, 3. 200sku
 • Jimi Miromaa erit. 2. 100vu
 • Tiia Puolakka N, 2. 200su
 • Katariina Korpinen N, 2. 200ru, 2. 100pu
 • Lotta Tirri N 3. 200ru
 • Fanni Saari N, 1. 200sku, N 3. 50vu
 • Eveliina Sihvonen N, 2. 200sku, 1. 100su
 • Matilda Laukkanen N, 3. 200sku
 • Emma Karsila N, 1. 100pu
 • Veera Rinne N, 2. 100su
 • Miika Nordblad M, 3. 50vu

Kisojen tulokset löytyvät tästä!


Tytti Lehtola palkittiin vuoden 2011 urheiluteosta!

  Minna Pilpola 19.1.2012

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry palkitsi vuonna 2011 ansioituneita urheilijoita ja toimijoita. Ainoa palkittu uimari oli ÅSK:n Tytti Lehtola, joka ui omat ennätyksensä kehitysvammaisten Special Olympics Kesämaailmankisoissa ja saavutti kisoissa kaksi kultamitalia ja yhden hopean. Tytti palkittiin Vuoden urheiluteko 2011 -palkinnolla. Hänen lisäkseen tämän palkinnon sai myös kaksi muuta urheilijaa.

Lue uutinen palkintogaalasta VAU ry:n sivuilta!

Onnittelut Tytille palkinnosta ja vauhdikkaita uinteja alkaneeseen uintikauteen!


Erityisryhmä-uimarit vauhdissa Espoonlahdessa

  Minna Pilpola 19.1.2012

Erityisryhmäuimarit osallistuivat 14.1. Espoonlahden uimahallissa järjestettyihin Espoonlahden uinteihin. Kisat menivät hienosti ÅSK:n uimareiden osalta ja viestivoittokin tuli!

Kisojen mitalistit:

 • Tytti Lehtola (S14) 1. N 50 vu, 1. 100 ru, 1. 100 su, 1. 200 vu, 1. 50 pu
 • Jimi Miromaa (S7) 1. M 50 vu, 2. 100 su, 1. 50 ru, 2. 50 su, 1. 100 vu
 • Eetu Kallio (S14) 3. M 50 vu, 1. 100 su, 1. 50 su, 1. 100 vu
 • Mika Kallio (S14) 1. M 50 vu, 3. 100 ru, 3. 100 su, 1. 200 vu, 3. 50 pu
 • viestijoukkue Eetu, Mika, Jimi, Tytti 1. 4 x 50 vuv

Kaikki tulokset löytyvät tästä!

Onnittelut hienoista uinneista ja tsemppiä tuleviin kisoihin!


Sivun alkuun
Tästä viime vuoden uutisiin (2011)

2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001